Find your niche

Een teken van leven na een periode van radiostilte.

Allereerst: ik beloof dat deel 3 van het reisverslag van Namibië en Botswana eraan komt. Ik ben ermee bezig geweest, maar ik ben ook met andere dingen bezig geweest, waarvan sommige vooral in mijn hoofd.

Ik werk sinds mei als vrijwilliger bij Verhalenhuis Belvédère, waar ik als tekstschrijver help met de verhalenprojecten. Op dit moment is dat een project met verhalen van Katendrecht. Zowel geboren en getogen Kapenezen als nieuwere bewoners van Katendrecht worden geïnterviewd en hun verhalen gaan toegankelijk gemaakt worden voor het publiek. Vooral de levensverhalen van de oudere mensen zijn ontzettend leuk – en soms ook triest – om te horen. Zij groeiden op tussen de ‘meisjes’, in de tijd dat mensen nog schrokken als je zei dat je van de Kaap kwam. Ze vertellen over de haven, de levendigheid op Katendrecht met alle winkeltjes en cafés, je veilig voelen omdat iedereen elkaar kent, maar ook de armoede van die tijd. Dit alles een lekkere Rotterdamse tongval.

Ik hoop dat ik daar binnenkort ook wat meer over kan delen.

Verder ben ik bezig geweest met de vraag wat ik nu precies wil met deze blog. Het is tot nu toe vooral een zoektocht naar een rode draad geweest. Ik heb verschillende onderwerpen aangesneden, die mij allemaal interesseren of die ik belangrijk acht. Soms is het leuk om zoveel interesses te hebben, maar ik heb gemerkt dat sommige onderwerpen te zwaar aan me trekken.

Ook de mate waarin ik persoonlijkere dingen wil delen is iets waarover ik veel nadenk. Aan de ene kant is het makkelijker om vanuit eigen ervaring te spreken, maar aan de andere kant kan het je kwetsbaar doen voelen om jezelf te etaleren.

Dat, samen met advies dat ik aan het begin van mijn blog journey heb gelezen en dat altijd in mijn hoofd is blijven spoken, hebben me doen besluiten me vast te pinnen op één onderwerp – of in ieder geval een paar samenhangende onderwerpen.

Ik heb nu besloten welke kant ik op wil met deze blog.

Ik heb de tijd genomen om onderwerpen te exploreren en te ontdekken waar ik me het best bij voel. Het is een onderwerp dat al een paar keer is langsgekomen en waar ik nu verder mee wil. Om dit te realiseren ga ik een paar dingen aanpassen, waaronder de naam van mijn site. Om de spanning er nog even in te houden, ga ik de naam en de nieuwe richting niet verklappen. Binnenkort volgt een “heropening” van deze blog. Stay tuned.

[Afbeelding bovenaan de blog is een compilatie van vorige artikelen.]

2 gedachtes over “Find your niche

  1. Mooi toch, om al gaandeweg tot een rode draad te komen. Leuk om te horen dat je buiten huis Belvédère een leuke plek hebt gevonden. Klinkt als echt iets voor jou!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s