Archief

10 Jaar geleden werd ik meewarig aangekeken als ik zei dat ik in Zuid woonde. Nu staan mensen in de rij.

Persoonlijke inzichten over hoe het best een oude woning te renoveren

Kunnen neo-traditionele huizen tippen aan de echte jaren 30-huizen?

Bevat quotes van Kapenezen. Over mijn vrijwilligerswerk bij Verhalenhuis Belvédère.

Ik dacht een makkelijk stuk over open keukens te schrijven. Dagen later was ik diep verwikkeld geraakt in de geschiedenis van de keuken.

Open Monumentendag 2018. Er zijn 10 locaties in Rotterdam-Zuid te bezichtigen en ik bespreek er 5.

Een kort persoonlijk stukje over inzichten over dit blog.

Gevarieerde avonturen in het noorden van Namibië – en stiekem ook een beetje Botswana en Zimbabwe.

Een reisverslag over midden-Namibië. Belevenissen in Sesriem, Solitaire en Swakopmund.

Ik zou graag willen pleiten voor reparaties in plaats van nieuw kopen, maar het pakt helaas niet altijd goed uit.

Als Katendrecht de Nederlandse equivalent van het compleet gentrificeerde Williamsburg is, wat staat dan de rest van Zuid te wachten?

Oude gebouwen. Leegstand. Verval. Historisch accurate renovatie. Dit stuk gaat over Detroit en Rotterdam, maar vooral over mijn obsessie met oude gebouwen.

National Geographic geeft racistisch verleden toe. Een antropologische analyse van de vermeende superioriteit van de westerse cultuur.

Ter ere van internationale vrouwendag: vijf historische vrouwen die je zou moeten kennen.

Sinds wanneer en waarom is verpleegkunde een vrouwenberoep? En waarom zien we geen inhaalslag van mannen in het verpleegkundeberoep?

Wat hebben heksen en geneeskunde met elkaar te maken? Hoe werd dokter een mannenberoep? De heksenvervolging speelt een grotere rol in de geneeskunde dan je wellicht dacht.

Brengt het toenemende aantal vrouwen in de geneeskunde risico’s met zich mee? Waarom stellen we deze vraag überhaupt?

Een boekrecensie en een opinie over (aanstaande) boekverfilming van Annihilation en The Underground Railroad.

Is het racistisch om te zeggen dat je vindt dat alle Chinezen op elkaar lijken? Heb je er ooit wel eens over nagedacht dat voor een Chinees alle blanken op elkaar lijken?

Wordt geschiedenis ooit objectief opgeschreven? Dit geval is een duidelijk geval van romantiseren en selectief herinneren van historische feiten, met betrekking tot de Amerikaanse Burgeroorlog en het slavernijverleden. Fake news is van alle tijden. Deel 3/3.

Wie zijn de Daughters of the Confederacy? Welke rol hebben vrouwen gespeeld in de Amerikaanse Burgeroorlog en welke rol spelen ze in white supremacy? Deel 2/3.

Op een vakantie in Amerika bezocht ik een plantage waar veel aandacht werd besteed aan het slavernijverleden. Dit blijkt nog vrij uitzonderlijk te zijn en niet elke bezoeker is er even blij mee, zoals ook uit mijn ervaring bleek. Deel 1/3.

Mode verandert constant. Trends komen en gaan. Momenteel is de trend van modest fashion in. Wat is modest fashion? Waarom is het zo populair?

Een bespreking van de boeken die ik in 2017 heb gelezen. Welke vond ik goed en welke minder? Boeken die uitgebreider aan bod komen zijn Annihilation, In Cold Blood, Americanah en The Handmaid’s Tale.