Over

Ik ben Noortje. Ik ben deze site om twee redenen begonnen.

De eerste reden is dat ik een eigen bedrijfje ben gestart en daar langzaamaan een platform voor wil opbouwen. Na mijn studie taalwetenschap en master in de psychologie wilde ik graag het onderzoek in. Dat bleken helaas heel veel andere recent afgestudeerden ook te willen. Na een half jaar tevergeefs te hebben gesolliciteerd op dergelijke functies besloot ik de IT een kans te geven. Ik volgde een intensieve cursus en ging aan de slag als programmeur en later als software tester. Na 14 maanden ben ik hiermee gestopt. Het was het gewoon niet voor mij, werken op een kantoor, de hele dag achter een pc.

Daarom besloot ik terug te keren naar mijn passie voor taal. Vanaf het moment dat ik leerde lezen en schrijven vormde het een belangrijk deel van mijn leven. Voor de puberteit bracht ik mijn dagen boeken lezend en dagboeken volschrijvend door. Op de middelbare school waren sociale contacten even wat belangrijker, maar daarna, tijdens mijn bachelorstudie (en mede dankzij de uitvinding van de e-reader), begon ik weer veel meer te lezen. Aan het schrijven van mijn bachelor- en masterscriptie heb ik veel plezier beleefd. Ik ontdekte dat ik het uitpluizen van onderwerpen die me interesseren ontzettend leuk vind. En ook werd ik er aan herinnerd dat schrijven me een enorm genoegen doet.

Schrijven heeft voor mij altijd de voorkeur gehad boven praten. Schrijven biedt meer tijd en ruimte om na te denken over zinsconstructies en precieze bewoordingen. Ook vind ik het een fijne manier om mijn gedachten te ordenen.

Dat brengt me bij de tweede reden om deze site te beginnen: om mijn overpeinzingen op kwijt te kunnen.

Op dit moment heeft mijn blog nog geen rode draad. Die rode draad komt vanzelf wel. Ik zit meestal vol ideeën, maar ben ook erg perfectionistisch en steek er veel moeite in om mijn ideeën perfect om te zetten in woorden. Dat kan soms vermoeiend zijn, maar uiteindelijk geeft het ook veel voldoening als een stuk tekst af is. Ik wil mezelf leren vrijer te schrijven. Het gaat mij er nu vooral om dát ik schrijf, over wat dan ook.