Over

Ik ben Noortje. Ik ben deze site om twee redenen begonnen.

De eerste reden is dat ik een eigen bedrijfje ben gestart en daar langzaamaan een platform voor wil opbouwen. Na mijn studie taalwetenschap en master in de psychologie wilde ik graag het onderzoek in. Dat bleken helaas heel veel andere recent afgestudeerden ook te willen. Na een half jaar tevergeefs te hebben gesolliciteerd op dergelijke functies besloot ik de IT een kans te geven. Ik volgde een intensieve cursus en ging aan de slag als programmeur en later als software tester. Na 14 maanden ben ik hiermee gestopt. Het was gewoon niet voor mij, werken op een kantoor, de hele dag achter een pc. Om heel eerlijk te zijn haalde ik nog meer voldoening uit mijn bijbaantjes in winkels en als postbezorger.

Daarom besloot ik terug te keren naar mijn passie voor taal. Vanaf het moment dat ik leerde lezen en schrijven vormde het een belangrijk deel van mijn lezen. Voor de puberteit bracht ik mijn dagen boeken lezend en dagboeken volschrijvend door. Op de middelbare school waren sociale contacten even wat belangrijker, maar daarna, tijdens mijn bachelorstudie en mede dankzij de uitvinding van de e-reader, begon ik weer veel meer te lezen. Tijdens het schrijven van mijn bachelor- en masterscriptie heb ik zoveel plezier beleefd. Ik ontdekte dat ik het uitpluizen van onderwerpen die me interesseerden ontzettend leuk vind. En ook werd ik er aan herinnerd dat schrijven me zo’n genoegen doet.

Schrijven heeft voor mij altijd de voorkeur gehad boven praten. Schrijven biedt meer tijd en ruimte om na te denken over zinsconstructies en precieze bewoordingen. Ook vind ik het een fijne manier om mijn gedachten te ordenen.

Dat brengt me bij de tweede reden om deze site te beginnen: om mijn overpeinzingen op kwijt te kunnen. Dingen die ik belangrijk vind zijn onderwerpen als feminisme, humanisme, duurzaamheid en diervriendelijkheid.

Deze site is voor mij een plek waar ik ongelimiteerd, doch onderbouwd mijn mening kan spuien, maar ook mijn visie uiteen kan zetten en waar ik dingen kan delen die mij nauw aan het hart liggen.

Op dit moment heeft mijn blog nog geen rode draad. Mijn interesses zijn uiteenlopend en omvatten, onder andere, architectuur van voor 1960 en zelf kleding maken. Ook interesseer ik me jarenlang interesseer erg voor Amerikaanse geschiedenis en cultuur en lees ik graag Amerikaanse literatuur. Boekreviews zullen af en toe langskomen. Ik heb tot nu toe geschreven over uiteenlopende zaken en ook wat dingen uit mijn eigen leven gedeeld, zoals recentelijk mijn vakantie naar Namibië en Botswana.

Soms vind ik het ook moeilijk om over bepaalde dingen te schrijven. En van sommige onderwerpen heb ik gemerkt dat, hoewel ik ze heel belangrijk vind, ik me er beter niet te diep in kan storten.

Die rode draad komt vanzelf wel. Ik zit meestal vol ideeën, maar ben ook erg perfectionistisch en steek er veel moeite in om mijn ideeën perfect om te zetten in woorden. Dat kan soms vermoeiend zijn, maar uiteindelijk geeft het ook veel voldoening als een stuk tekst af is. Ik wil mezelf leren vrijer te schrijven. Het gaat mij er nu vooral om dat ik lekker schrijf, over wat dan ook.